TRAINING SPECIAL NEED CHILDREN’S TEACHERS AND PARENTS FOR REFRESHMENT

În perioada 4-8 iulie 2012 a avut loc la Sibiu a 3-a întrunire de proiect, workshop-ul “ Accepting, Cooperating and Understanding – in order to support a peaceful living with a disabled child”.

Au participat 40 persoane – parteneri din proiect (echipe din UK, Turcia, Lituania, Ungaria, Grecia și Romania), părinți și dr. Nantke Sabine, specialist neurolog și specialist în terapia de relație părinte – copil, din Berlin.

Prezentările au fost susținute de membrii echipei Spitalului de Psihiatrie Sibiu:

  • Kinetoterapeuti: Adriana Pomarac, Mihaela Hadar, Luminita Bunescu
  • as. BFT: Daniel Crisca, Dana Bera, Gabriela Badila și Lutsch Adrian, prof CFM Mihai Otoiu și dr. Luca Silvia

Prezentările power point în engleză și exemplele din practica de zi cu zi au fost apreciate de partenerii prezenți.

Un foarte mare interes a suscitat prezentarea d-nei dr. Nantke deoarece a fost axată pe exemple de cazuri documentate și exemplificate video.

Prezentarea susținută de invitata noastră din partea profesorilor din învățământul de masă a fost deosebit de instructivă.

De asemenea au fost invitați părinți care au avut disponibilitatea să împărtașească cu noi experiența trăită alături de copilul lor.

Programul workshopului a conținut și vizitarea secției de Recuperare Copii din spitalul nostru, gazdă și organizatoarea întrunirii. Copiii au facut oaspeților o primire călduroasă și plină de farmec.

În ultima zi a întrunirii, partenerii noștri au vizitat și escaladat Făgărașii la Balea Lac.

Toți participanții și-au manifestat intersul atât pentru expuneri cât și pentru acivitatea desfășurată în secție, precum și pentru orașul Sibiu și locurile vizitate.
Considerăm workshopul un plus pentru activitatea noastra și pentru relațiile interparteneriale în cadrul proiectului.