Training Special Needs Children's Parents and Teachers for Refreshment

În intervalul 7-11 martie 2012 a avut loc în Lituania, la Panevezys, a doua întalnire a partenerilor din proiect, cu ocazia workshopului cu tema : “ Comunication and Good Practice”.

Au participat 30 de persone  din: Marea Britanie-doua echipe: Cordomus –Deal si CWSP din Coventry, doua echipe din Romania – Spitalul de Psihiatrie Sibiu și asociația Printi pentru Copii din Campia Turzii, Ungaria-Mas Fogyatekos Gyermekekert Alapitvany, Grecia – INSIDE și Turcia-Mamak Ilce Mili Egitim Mudurlugu.

Gazdele, Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati (Vaiku Abilitacinio Ugdimo Centras) au prezentat experiența proprie în  actvitățile de educație specială, cu exemple de bune practici și terapii de comunicare.

Partenerii care au avut comunicări la acest workhop au fost:

  • Centrul de zi  pentru copii cu dizabilități din Panevezys
  • Spitalul de Psihiatrie Sibiu
  • Asociația Părinti pentru Copii Campia
  • Mamak Ilce Mili Egitim Mudurlugu
  • INSIDE

 

Programul întâlnirii  a cuprins  și vizitarea unui centru de zi pentru adulți cu dizabilități, unde au fost prezentate activitățile și proiectele în desfășurare.

De asemenea, programul a inclus și o seară multiculturală  cu prilejul căreia partenerii au facut cunoștință cu tradiții culinare ale țărilor  participante la proiect.