A PATRA INTRUNIRE A PROIECTULUI GRUNDVIG
 
In perioada 26- 30 septembrie 2012 a avut loc in Grecia la Tesalonic cea de-a patra intrunire din cadrul proiectului cu ocazia workshop-ului: “ACTIVE CITIZENSHIP & SPECIAL EDUCATION- KNOLEDGE, ACTION AND VALUES IN SPECIAL EDUCATION”.
In prima zi , la sediul INCLUDE trei reprezentanti ai echipei Spitalului de Psihiatrie (Badila Gabriela, Hadar Mihaela si Pomarac Adriana) au participat la temele :
1.      « Perceptia disabilitatii : Celalalt si disabilitatea« prezentata prin intermediul unor metode de comunicare nonconformiste (jocuri de comunicare) coordonate de « Centrul de Informare si Documentare asupra Rsismului, Ecologiei, Paciii si Non Violentei ANTIGONE« 
2.      « Atituni fata de disabilitate » coordonata de reprezentanti ai INCLUDE, in cadrul careia s-a vizionat un film foarte interesant despre disabilitate si pe baza caruia au avut loc discutii ulterioare.
In cadrul acestor doua teme participantii au avut ocazia sa- si impartaseasca experiente din cadrul fiecarei tari asupra disabilitatii.
 
 
Tot in aceeasi zi a avut loc si Conferinta in cooperare cu Municipaliatea din Tesalonic cu tema : « Active Citizenship and Special Education« desfasurata in limba engleza, in cadrul careia si-au prezentat activitatea profesori de Educatie Speciala , membrii Asociatiei Parintilor cu copii cu Sindrom Down, inginer civil specializat. De asemenea s-a pus accent pe accesibilitatea la educatie a copiilor cu disabilitati si a drepturilor si nevoilor acestora la  o forma de educatie. O forma aparte de a-i reprezenta pe copiii din Tesalonic a constituit-o Muzeul Copiilor din Tesalonic.
 
  
La sfarsitul primei zile a avut loc o cina cu specific grecesc unde voia buna s-a simtit din plin:  
   
 
A doua zi de prezentari a inceput cu o vizita la “Asociatia Parintilor cu copii cu Sindrom Down ” unde am fost intampinati atat de parinti cat si de copiii acestora. Ne-au pregatit ceva foarte gustos de mancare dupa care am vizitat atelierul peofesional de « bubuniere «, niste marturii oferite de miri nuntasilor. Trebuie mentionat ca cel mai varstnic copil cu Sindrom Down avea 63 ani, iar cel mai tanar 15.  
   
 
Sesiunea de lucrari a continuat cu teme precum : sistemul de invatamant in Grecia in vederea integrarii in societatea activa a copiilor cu disabilitati, suport si incurajare pentru o participare activa a cetatenilor, prezentate de un profesor de educatie speciala si de un psiholog.
Sesiunea s-a incheiat cu activitati experimentale cu participarea persoanelor cu disabilitati, activitate care s-a concretizat in 2 tablouri:
   
 
In ultima zi a intrunirii a avut loc o excursie la Vergina cu vizitarea Muzeului de arheologie si cu participarea la un festival de film despre si cu persoane cu disabilitati. 

DESPRE PROIECT

Acest produs acopera necesitatile de evidenta, coordonare si control al activitatilor medicale, administrative si financiare care se desfasoara in spitale. Sistemul urmareste cresterea calitatii actului medical adresat pacientului, reducerea costurilor de administrare si optimizarea fluxului de activitate al institutiei. Sistemul este conceput sub forma modulara, ceea ce permite accesul in acest sistem atat integral, cat si fractionat.

LEGĂTURI UTILE